Horgásztanyánk helyszíne, Crişan település – szinte földrajzi pontossággal – a Duna-delta közepén található. Számtalan vadregényes horgászvíz veszi körül: tizenegy tó (Bogdaproste, Trei Lezere, Cazanel, Ligheanca, Rădăcina, Obreţinul Mic, Obreţiciuc, Cuibul cu Lebede, Iacub, Macovei, Vătafu), és megannyi csatorna, illetve mellékág (két régi Duna-ág, Litcov, Sontea, Crişan stb.). De mindenkor jó horgászlehetőségekkel szolgál az élő Duna Sulina-ága is. Egy hosszabbra tervezett horgásztúra esetén, kis nekirugaszkodással meglátogathatóak akár a távolabbi Szentgyörgy- és Chilia ágak is, vagy az igazán nagy kiterjedésű deltai állóvizek, mint például a Lumina-, Isac- vagy Puiu tavak.
     A Deltában jószerivel csak egy közlekedési eszközre számíthatunk: a csónakra. Ezért cégünk K Maxxi típusú katamarán csónakokkal igyekszik megkönnyíteni vendégei barangolásait. Egy ilyen csónakból két személy horgászhat kényelmesen. A sikeresebb horgászat érdekében pedig túravezetőnk elkalauzolja önöket a legjobb horgászhelyekre. A Duna-delta népes halfaunája és változatos vízi környezete lehetővé teszi, hogy minden horgász megtalálja benne álmai horgászvizét – legyen az tó, csatorna vagy nagyhozamú folyóvíz. A Delta teljes területén és a hozzátartozó lagúnákban több mint száz halfaj él. Ez megannyi horgászmódszer eredményes alkalmazását teszi lehetővé – rablóhalas horgászattól a békés halak horgászatáig. A legcsekélyebb felkészültséggel bíró horgászok is könnyűszerrel zsákmányolhatnak 1–2 kilós csukákat, süllőket, 2–4 kilós pontyokat, harminc centit meghaladó sügéreket, vagy olykor kilósnál is nagyobb ezüstkárászokat. A gyakorlottabb horgásztársak már 10 kiló körüli nyurgapontyokkal harcolnak, és esetenként 5 kiló feletti csukákat, vagy 10–15 kilós harcsákat is parthoz terelnek. Az ennél nagyobb halak megfogása már több időt és elszántabb utánajárást igényel. Leggyakrabban használt csalik közül megemlíthetjük a Deltában ásható berkigilisztát és lóbogarat, a helyszínen fogható kishalat, illetve a közkedvelt kukoricát. Ezek beszerzésében segítünk. A népes ragadozósereg felejthetetlen élményekkel szolgál a műcsalis pergetőhorgászok számára, és nagyszerű lehetőséget nyújt a legkülönfélébb, addig eredménytelennek hitt műcsalik kipróbálására is. A képzeletbeli népszerűségi listát a támolygó kanalak vezetik, de alig marad mögötte a körforgó, a wobbler és a különböző twiszterek, gumihalak.
      A Duna-delta halait rendszerint április 20. és június 20. között (pontos meghatározás évente, az időjárási viszonyok függvényében) védi általános horgászati tilalom. Ez alól csak a korábban ívó csuka képez kivételt, mely március közepétől már horgászható műcsalival. (Romániában az ívásra vonatkozó fajlagos tilalom és fajlagos darabszám-korlátozás még nem került bevezetésre teljesen.) Az érvényes rendelkezések értelmében napkeltétől napnyugtáig horgászhatunk, összesen két horgászbottal, és naponta legfennebb öt kilogrammnyi halat tarthatunk meg, vagy egy darab halat, ha annak súlya meghaladja az öt kilót. A méretkorlátozásról csak rövid említést teszünk (hiszen az előírt méretek nem sokban térnek el a szomszédos országokban előírtakkal). Néhány halfajt emelnénk ki:
Harcsa	50 cm			Ponty	35 cm
Csuka	40 cm			Kárász	15 cm
Süllő	40 cm			Compó	25 cm
Sügér	12 cm			Dévér	25 cm
Balin	30 cm
      A horgászjegyek árát feltüntettük árajánlatunkban, az ezzel járó ügyintézést viszont cégünk vállalja. Az elvitelre megtartott zsákmány hűtőszekrényeinkben tárolható a hazaindulás időpontjáig.